fbpx

Как звездите поддържат добра форма с алкална вода

Как звездите поддържат добра форма

Звезди пият алкална вода

През последните години знаменитости като Анджелина Джоли, Брад Пит, Дженифър Лопес и дори Елтън Джон са заменили обикновена питейна вода с алкална вода по една или друга причина.

Всъщност алкалната вода е по-здравословна от обикновената. Едно от многобройните предимства на пиенето на алкална вода е, че така може да отслабнете.

Без значение дали имате няколко излишни килограма или се борите със сериозно затлъстяване, ето как алкалната вода може да помогне да се отървете от излишните мазнини.

Алкалната вода може да засили метаболизма

Засилване на метаболизма

Най-лесният начин да отслабнете без прекалено много усилия е като ускорите метаболизма си, т.е. скоростта, с която тялото ви изгаря калории.

По-бързият метаболизъм означава, че тялото ви може да изгаря ненужни мазнини, независимо дали сте будни или спите.

Според проучване, публикувано в Obesity Journal, пиенето на вода се свързва с отслабване, независимо от диетата и дейността.

Студената алкална вода може да има още по-големи ползи – друго проучване показва, че пиенето на студена вода засилва термогенезата, което означава, че тялото ви изгаря повече калории.

Докато изследователите наблюдават ефектите на водата като цяло, проучванията във връзка с алкална вода предполагат, че тя е по-здравословен избор от обикновената вода поради по-високото ѝ ниво на рН.

Имайки това предвид, пиенето на една или две чаши натурална алкална вода 30 минути преди хранене е чудесен начин за насърчаване на отслабването.

Алкалната вода може да спре постоянното усещане за глад

Постоянно усещане за глад

Независимо колко бърз или бавен метаболизъм имате, преяждането никога няма да има положителни ефекти, ако се опитвате да отслабнете. Основната причина, поради която много диети се провалят, е постоянното усещане за глад.

При спазване на строга нискокалорична диета понякога е трудно да устоите на вкусните мазнини и калорични храни, но алкалната вода може да ви помогне.

Тайната е да пиете чаша или две алкална вода всеки път, когато почувствате, че ще се поддадете на изкушението.

Понякога тялото не може да направи разлика между жажда и глад. Гладът може да бъде задоволен с вода.

Хидратирането е чудесен начин да се почувствате пълноценни и удовлетворени, без да приемате излишни калории.

Алкалната вода ви хидратира по-бързо

За бързо отслабване са необходими нискокалорична диета и физически упражнения. Правилната хидратация играе решаваща роля в този процес.

Механизмът е прост. Дехидратацията води до умора. Ако се чувствате уморени и мудни, има вероятност да не направите добра тренировка, ако изобщо отидете до фитнес залата.

Правилната хидратация е от ключово значение за добрата тренировка. Според проучване в списание PLoS One, спортистите, пиещи алкална вода, се хидратират по-бързо от тези, които пият обикновена вода.

Това се случва заради минералите и електролитите, налични в алкалната вода.

Алкалната вода помага на храносмилателния тракт

Освен умора, дехидратацията води и до сухо дебело черво – водеща причина за подуване на корема и запек. Две условия, които могат да попречат на всичките ви усилия за постигане на плосък, тонизиран корем.

Редовната консумация на алкална вода засилва смазването на дебелото черво и гарантира правилното му функциониране.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18787524

Не само няма да се чувствате подути, но и здравото дебело черво може да отмие всички химикали и токсини, които могат да увредят храносмилателния ви тракт.

За най-добри резултати трябва да се откажете от мазни храни, да консумирате много листни зеленчуци и да поддържате правилната функция на храносмилателния си тракт с алкална вода.

Алкалната вода подобрява функциите на мускулите

unnamed

Друг начин, по който адекватната хидратация може да ви помогне да отслабнете, е чрез подобряване на функциите на ставите и мускулите.

Всъщност дехидратацията често води до стегнати, възпалени стави. Възпалението и болките в ставите не се съчетават много добре с ежедневната тренировка.

Правилната хидратация поддържа ставите ви смазани и намалява възпалението и болката.

Проучванията показват, че правилната хидратация повишава ефективността при изпълнение на аеробни упражнения.

Освежаването с алкална вода преди, по време и след тренировка може да увеличи ползите от тренировката с последваща загуба на тегло.

Важно е обаче да имате предвид, че болката в ставите може да е предизвикана и от неправилно загряване преди тренировка. За да предотвратите увреждане на ставите и мускулите, винаги правете разтягане преди и след тренировка.

Алкалната вода помага за балансиране на нивата на pH в тялото

Когато се опитвате да отслабнете, пиенето на алкална вода помага за балансиране на нивата на pH на тялото.

Човешкото тяло изисква леко алкална среда, за да работи добре.

Телесните мазнини са донякъде киселинни и допринасят за по висока киселинност на тялото.

Чрез редовно пиене на алкална вода можете да възстановите здравословното ниво на pH, което намалява киселинността и помага за изгарянето на мазнините чрез серия от реакции на неутрализация.

Един прост начин да постигнете това е като замените чашата бира или безалкохолно с чаша или две алкална вода, която има приятен вкус и може да ви помогне да отхвърлите нездравословната мазнина.

Макар да няма магическа формула, която да ви помогне да отслабнете веднага, пиенето на алкална вода може да ускори процеса и да направи усилията, които полагате, по-ефективни.

В крайна сметка тайната за постигане на здраво и красиво тяло е съчетаването на правилна хидратация с нискокалорична диета и редовни упражнения. Без съмнение, това е най-добрият начин за трайно отслабване.