Продукти

Продукти

Четири модела домашни йонизатора
Система за високи натоварвания

Пречистване на питейна вода с 2 филтъра

голям избор от филтри и предфилтри
Стерилизация, контрол на налягането и др.
pH скала

pH означава водороден показател (potential hydrogen) и измерва киселинността или алкалността на течностите.

• Скалата на pH варира от 0 до 14. Течност с pH под 7 е киселинна, а такава с pH над 7 е алкална (основна). Ако има pH = 7, течността е неутрална.

• Стомашния сок е с pH около 2; сладки газирани напитки – 2,5 pH ; сок от портокал – 3,5 pH; бира – 4,5 pH; кафе – 5 pH; мляко – 6,5 pH; амоняк – 11,5 pH; белина – 12,5 pH; сода каустик – 13,5 pH

Редукция и окисляване

• Окисляване е процес, при който кислородът унищожава друго вещество, като отнема електрони от него.

• Ръждата е окислената форма на метала.

• Окисляването се счита за една от причините за стареенето и заболяването на клетките.

• Свободните радикали и киселините отнемат електрони и са оксиданти.

• Алкалната вода отдава електрони и е антиоксидант.

Окислително-редукционен потенциал

ОРП означава окислително-редукционен потенциал и определя способността на дадено вещество да намалява окисляването.

ОРП е метод за измерване на чистотата на водата и ефективността, с която тя неутрализира замърсителите.

• Положителният ОРП увеличава окисляването.

• Отрицателният ОРП намалява окисляването.

• Питейната вода трябва да е алкална и с отрицателен ОРП.