fbpx

Често задавани въпроси

Поръчка

Има ли батерия за индустриален йонизатор?

На този етап не.

Какъв е максималният брой титанови плочи в йонизатор?

Всички базови модели йонизатори са с 9 титаново-палтинени плочи. Към тях могат да се добавят още 2 или още 4 плочи до максимум 13 плочи.

Доставка

Защо доставката отнема толкова време?

Всеки домашен йонизатор се конфигурира във фабриката на Prime Water в Южна Корея според изискванията на клиента, след което минава процедура по изпитване и се изпраща до Prime Water Bulgaria. Йонизаторът се тества още един път в България, след което оторизирано от Prime Water Bulgaria техническо лице доставя и монтира йонизаторът.

Ще се отрази ли ситуациятта с COVID на времето за доставка?

Всички пратки на Prime Water се транспортират с приоритетна международна спедиторска услуга като сертифицирани медицински изделия. Забавяния не се очакват.

За колко време се доставят филтрите?

На следващия работен ден след заявка.

Връщане

Мога ли да върна йонизатор?

В установения от закона срок, само ако йонизаторът не е монтиран към водопроводната мрежа (не е използван) и е в оригинална ненарушена опаковка.

Инсталация

Мога ли да монтирам сам йонизатор?

В повечето случаи да. Процедурата е изключително кратка и проста. Машината се свързва с преходник директно към съществуваща батерия. Ако сте поръчали батерия Prime Water препоръчваме инсталацията да бъде извършена от водопроводен техник.

Мога ли да извършвам сам дълбока профилактика?

Да, ако закупите комплект за дълбока профилактика.

Мога ли да промивам йонизатора с препарат против котлен камък?

Не. В такъв случай гаранцията би отпаднала.

Плащане

За колко време се доставят филтрите?

На следващия работен ден след заявка.

Мога ли да платя по друг начин, освен по банков път?

Да, в офиса на Prime Water. Скоро и по други начини.

устройства

Кой е най-добрият модел йонизатор?

Всички модели извършват един и същ технологичен процес. Въпрос на удобство на управление и естетика. С други думи който и модел да изберете, функционално с нищо няма да се различава от другите.

Мога ли да добавя екстра към йонизатора след като е монтиран?

Не. Всички екстри се дoбавят в завода на Prime Water.

На дъното на контейнера ми за съхранение на алкална вода има бели отлагания - какво е това?

Това явление се причинява от калциевите минерални съединения в алкална йонизирана вода. Минералните хидроксиди, генерирани от йонизатор за вода, са хидрофобни – те не се разтварят добре във вода. Безопасно е да се пие. За да измиете контейнера напълнете контейнера с вода и добавете една лъжица оцет и го оставете да се накисне за около час.

Какво трябва да направя, ако няма да използвам машината повече от 7 дни?

Извадете филтъра от основното тяло, увийте в пластмасова опаковка и съхранявайте в хладилник. Извадете щепсела от контакта. Когато сте готови да използвате отново, инсталирайте филтъра и стартирайте йонизатора в режим ‘PURIFIED’ за около 3 минути преди да използвате водата.

Защо понякога водата е топла?

При пускане може да изтече със стайна температура вода от тръбите или стоплена от основното тяло при спиране. Това не е неизправност. Използвайте машината след стартиране на водния поток.

Филтри

Как да настроя модула за предварително филтриране?

Предфилтърът се инсталира в захранващата линия на йонизатора. За ваше удобство се осигуряват бързи връзки. Просто натиснете тръбата в съединителя и тя се затваря автоматично. Когато инсталирате филтъра за първи път, се препоръчва филтърът да се напълни с вода за няколко минути, преди да включите йонизатора.

Какво да направя, ако филтрите текат?

Повечето течове идват от неправилно поставяне. Извадете филтъра и го поставете обратно, като натиснете силно.

Какво е твърда вода?

Твърдата вода е вода, която съдържа голямо количество Са 2+ и / или Mg 2+ . Понякога Mn 2+ и други поливалентни катиони са включени в мярката на твърдост. Забележка вода може да съдържа минерали и все още не се счита за трудно, от това определение. Твърдата вода се среща естествено, при условие, където водата прониква през калциеви карбонати или магнезиеви карбонати, като креда или варовик.

Твърдостта на водата се определя въз основа на концентрацията на разтворени поливалентни катиони:

 

  • мека вода – 0 до 60 мг / л (милиграма на литър) като калциев карбонат
  • умерено твърда вода – 61-120 мг / л
  • твърда вода – 121-180 мг / л
  • много твърда вода – повече от 180 мг / л