Йонизирана вода
Йонизирана вода е вода, която съдържа минерални йони. Всяка естествена вода съдържа минерали. Когато приемат или отдават електрони, тези минерали се йонизират.
Дейонизираната вода не съдържа никакви минерали. Тя не се среща в природата, а се получава чрез дестилиране или обратна осмоза.
Системите Prime Water произвеждат три вида вода:
- Алкална вода – известна още като структурирана, водородна и канген вода. Използва се за пиене, готвене, приготвяне на напитки, спорт и миене на хранителни продукти.
- Неутарална вода – за пиене от всички, включително деца и бебета, както и за приготвяне на бебешки храни.
- Киселинна вода – за почистване и стерилизиране на дома, дезинфекциране на пресни храни и грижа за кожата, косата, растения и домашни любимци.
- алкално-киселинен баланс на тялото
- структура на алкалната вода
- кой може да пие алкална вода
- как се пие алкална вода
- за какво помага алкалната вода
- готвене
- миене на зеленчуци
- грижа за кожата
- грижа за растенията
- грижа за домашните любимци
- научни статии
- проучвания
- публикации
- доказателства за влиянието и свойствата на йонизираната вода
- камери за електролиза
- мрежеста технология
- платинено покритие
- екологични и безопасни за здравето материали
- pH означава водороден показател (potential hydrogen) и измерва киселинността или алкалността на течностите.
- Скалата на pH варира от 0 до 14. Течност с pH под 7 е киселинна, а такава с pH над 7 е алкална (основна). Ако има pH = 7, течността е неутрална.
- Стомашния сок е с pH около 2; сладки газирани напитки – 2,5 pH ; сок от портокал – 3,5 pH; бира – 4,5 pH; кафе – 5 pH; мляко – 6,5 pH; амоняк – 11,5 pH; белина – 12,5 pH; сода каустик – 13,5 pH
- Окисляване е процес, при който кислородът унищожава друго вещество, като отнема електрони от него.
- Ръждата е окислената форма на метала.
- Окисляването се счита за една от причините за стареенето и заболяването на клетките.
- Свободните радикали и киселините отнемат електрони и са оксиданти.
- Алкалната вода отдава електрони и е антиоксидант.
• ОРП означава окислително-редукционен потенциал и определя способността на дадено вещество да намалява окисляването.
• ОРП е метод за измерване на чистотата на водата и ефективността, с която тя неутрализира замърсителите.
• Положителният ОРП увеличава окисляването.
• Отрицателният ОРП намалява окисляването.
• Питейната вода трябва да е алкална и с отрицателен ОРП.