fbpx

Как се използват киселинна и алкална вода

КИСЕЛИННА ВОДА​

Грижа за Кожата

Киселинна вода с ниво на pH от 3 до 4 е идеална за неутрализиране на pH на кожата и косата, чиято стойност би трябвало да е 5,5. Но поради алкалните сапуни и шампоани те обикновено страдат от силен дисбаланс.

Грижа за косата с киселинна вода

Грижа за косата

Когато се използва за измиване и изплакване на косата, йонизираната киселинна вода е полезна за скалпа и намалява пърхота.

Проблеми с кожата

Проблеми с кожата

Помага за облекчаване на раздразнението в резултат на суха, сърбяща или напукана кожа и допринася за лечението на акне, псориазис, екзема и гъбички по краката.
антисептични свойства

Антисептични свойства

Идеална за миене на ръце. Освен това ускорява оздравителния процес при порязвания, малки рани, ухапвания от насекоми, обриви, микози и други гъбични инфекции.
Стерилизация

Стерилизация

Силно киселинна вода с pH под 3,0 убива патогените при контакт и може да се използва за стерилизиране на дъски за рязане, кухненски прибори и други домакински повърхности.

Антибактериални свойства

Използвайте киселинна вода за миене на плодове, зеленчуци и месо, за да унищожавате ефективно бактериите.

Грижа за растенията

Грижа за растения

Пръскайте растенията с киселинна вода, за да отблъсквате нежелани насекоми и да намалявате развитието на гъбички.

Домашни любимци

Домашни любимци

Къпете домашните си любимци с киселинна вода за цялостно по-здрава козина.

АЛКАЛНА ВОДА

Варива

Приготвяне на варива

Накиснете варивата (ориз, боб, леща и т.н.) в алкална йонизирана вода между 30 и 60 минути преди варенето, за да получите по-добра консистенция и още по-наситен вкус.
Готвене с алкална вода

Готвене с алкална вода

Премахва се острият и неприятен аромат от различни видове храни, като същевременно се запазва уникалният им вкус. Например можете да елиминирате силния аромат от рибни ястия.
Кафе и чай

Приготвяне на кафе и чай

Алкалната вода премахва горчивия вкус на кафето и таниновия вкус на черния чай, като същевременно подсилва естествения им вкус и аромат.
След упражнения

След упражнения

Водните клъстери с малък размер се абсорбират бързо от клетките, когато се консумират след упражнения, и спомагат за възстановяването на тялото.

Прясно месо и зеленчуци

Прясно месо и зеленчуци

Накиснете прясно месо или стипчиви зеленчуци в алкална вода между 20 и 30 минути, за да премахнете мазния или натрапчив вкус.
Миене на плодове и зеленчуци

изМиване на пестициди

Измиването и накисването в алкална вoда на плодове и зеленчуци отделя хербицидите и пестицидте използвани за тяхното производство. Алкалната вода действа като обезмаслител.

Махмурлук

Махмурлук

Алкалната вода помага при махмурлук, когато я приемате преди лягане или сутрин на празен стомах.
Коктейл столетник

Коктейл "Столетник"

300 мл алкална вода + сок от 1/3 лимон сутрин на гладно веднага след събуждане.